Het ziekenhuis

Onze visie

Het psychiatrisch ziekenhuis Onzelievevrouw is een algemeen psychiatrisch ziekenhuis. Wij bieden kwaliteitsvolle, gespecialiseerde, wetenschappelijk onderbouwde en ethisch verantwoorde diagnostiek, behandeling en zorg voor psychiatrische aandoeningen bij volwassenen en ouderen. Wij doen dit op een warm menselijke manier en in interactie met de patiënt en zijn omgeving, steunend op drie pijlers: respect, openheid en samenwerking.
Ons zorgaanbod

Het ziekenhuis maakt deel uit van de VZW Gezondheidszorg ‘Bermhertigheid Jesu' en is een middelgroot psychiatrisch ziekenhuis met 412 bedden en plaatsen voor residentiële en dagbehandeling. Onze specialisaties zijn opgesplitst in vijf deelklinieken: verslaafdenzorg,  psychosenzorg,  ouderenpsychiatrie, persoonlijkheidsstoornissen en depressie en psychiatrische intensieve zorg.  Er is ook een afdeling voor rehabilitatie.
Het ziekenhuis is een actieve partner in het Netwerk Geestelijke Gezondheidszorg Noord-West-Vlaanderen en bijgevolg erg betrokken bij de vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg.
 

 

Onze medewerkers

Ruim 550 medewerkers geven het beste van zichzelf voor het welzijn van onze patiënten. Ruim twee derde van ons personeelsbestand is actief in de rechtstreekse patiëntenzorg, de overige medewerkers spelen een onmisbare rol in de technische of administratieve ondersteuning, catering of onderhoud.
 
 
 
 
 

Onze ligging

Het Psychiatrisch Ziekenhuis Onzelievevrouw is gunstig gelegen aan de Brugse stadsrand, vlak bij het NMBS station en dicht bij de verkeersas E40 - E403.